Succesverhalen

Recensies en positieve ervaringen

Op deze pagina zijn de recensies te lezen van oud cliënten en/of van hun ouders.

Recensie Jette:

Diana heeft mijn problematiek snel doorzien en mij op maat geholpen. De adviezen waren concreet en daardoor goed toepasbaar. Dit was precies wat ik zocht.  Ik kan iedereen aanraden die een haat/liefde verhouding heeft met eten en kilo’s, eens een gesprek met Diana te hebben.

Recensie Maria:

Ik ben bij Diana terechtgekomen omdat ik zoekende was naar een normaal eetpatroon. Doordat mijn zus al jarenlang worstelde met een eetstoornis, was ik ook bang om de controle te verliezen. Ik vond het lastig om dingen te eten die in mijn ogen minder gezond waren. Dat gaf onrust. Met Diana ben ik gaan kijken naar mijn eetpatroon. Daarnaast gingen we aan het werk met mijn persoonlijkheid. Wat zijn dingen waar ik blij van werd en wordt? Wat geeft energie en wat kost energie? Welke gedachten spelen er in mijn hoofd op bepaalde eetmomenten? Zijn deze reëel?
Door heel bewust te oefenen met deze vragen, werd me een spiegel voorgehouden. Qua theorie wist ik misschien best hoe het zat, maar om het daadwerkelijk te zien en toe te passen is iets anders. We hebben geoefend in kleine, behapbare stappen. Gaandeweg merkte ik dat ik steeds vaker ongezonde dingen kon eten zonder er onrustig van te worden of te blijven. Dit gaf vertrouwen. Diana heeft dit proces heel prettig begeleid. Ze zet je zelf aan het werk en dat is goed. Aangevuld met haar theoretische kennis en ervaring, maakte dit de hulp naar mijn idee heel compleet.

Recensie Britney, 18 jaar:

Door het traject bij Diana heb ik meer zelfvertrouwen gekregen, zit ik lekkerder in mijn vel, ben ik afgevallen en heb ik geen eetbuien meer. Ik heb mijn gedachten leren toetsen en anders leren denken over mezelf. Het was fijn dat iemand me echt snapte en ik kijk positief terug op de gesprekken en de begeleiding.

Recensie van Lisanne:

Diana is een zeer betrokken en bevlogen persoon. De behandeling was zeer effectief. Naast de theoretische benadering, geeft ze voldoende praktische tips en oefeningen. De balans hiertussen is goed. En juist de combinatie met de psyche maakt dit tot een succes! Iets wat een diëtiste niet kan bieden, kan Diana wel. Echt een verrijking! Ik zou het iedereen zeker aanraden!

Recensie van anoniem:

Recensie van Bas:

Diana komt over als een betrokken vrouw die goed, helder en gestructureerd met je communiceert. Ze brengt je verdieping in jouw eetgedrag, zodat je dat beter op de door jouw gewenste manier kunt aanpassen.

Recensie van Joke:

Ook ik ben bijzonder positief over Diana en haar aanpak/hulp in mijn geval bij het afvallen. Inmiddels ben ik 10 kg afgevallen in 5 maanden waarin de decembermaand zat en 2 vakanties. Waar ik het meest aan heb gehad is dat ik geleerd heb om bewust te kiezen wat ik wel of niet eet en de hoeveelheid! De inhoud van mijn boodschappenkar ziet er anders uit dan voorheen. Het fijne van de aanpak van Diana vind ik ook dat je alles mag eten. Geen bijzondere dingen maar gewoon met het hele gezin hetzelfde eten. Ook gebeurde het regelmatig dat ik op zaterdag samen met vriendinnen een broodje kroket en een paar lekkere mixjes nam. Dit gaf mij daarom ook niet het gevoel dat ik op dieet was ofzo. De eerste doelen zijn bereikt: 10 kg eraf en een lagere bloeddruk!

Recensie van Monique, moeder van A (17 jaar)
die het traject voor selectieve eters heeft doorlopen:

A was vanaf babyleeftijd al een erg selectieve eter. Vers fruit , veel soorten groenten en gerechten kon ze niet eten met nadruk op kon omdat ze wel wilde maar het lukte niet.
Begeleiding door een psycholoog leerde haar de situatie  accepteren maar A wilde verandering!
Diana heeft samen met A een stappenplan gemaakt en door al haar geduld, begrip, positieve feedback en de juist gekozen kleine stapjes heeft A heel veel bereikt .
Ook bij A ging het hele traject niet zonder een terugval maar Diana heeft haar weer de positieve kant opgekregen en de nodige ondersteuning naar mij toe gegeven wat je als ouder ook nodig hebt. Diana ik ben je erg dankbaar en hoop dat andere mensen je weten te vinden.

Recensie van Linda:

“De begeleiding van Diana heb ik als heel prettig ervaren. Zij heeft mij verrast met haar brede kennis omtrent voeding en gaf goede tips en voorlichting over een gezonder eetpatroon. Haar nuchtere aanpak maakt dat ik geen aparte menu’s hoefde te bereiden, ik kon gewoon met het gezin mee eten. Uiteindelijk ben ik in zes maanden 16 kilo afgevallen zonder het gevoel te hebben dat ik op dieet was.”

Recensie van de moeder van een 15 jarige cliënt, die het traject voor selectieve eters heeft doorlopen:

“Afgelopen tijd heeft onze zoon van bijna 15 een traject doorlopen bij Diana van Dijken, Voedingspsycholoog bij Voedingsadviescentrum Midden Nederland. Hij heeft zelf de keuze gemaakt iets te willen doen aan het feit dat hij zo negatief stond tegen fruit en groente eten. Hij kon en wilde het gewoon niet eten. Door een goede intake en positieve benadering van Diana zette hij zijn beste beentje voor en ging het traject in. Heel bijzonder om als ouders te zien dat hij  stukje voor stukje verder kwam in het eten van fruit. De eerste weken gingen bijna vanzelf, daarna toch een beetje een terug val en werd hij minder positief. Maar door positieve coaching, het proberen vermijden van een strijd kunnen we zeggen dat het resultaat van dit traject er mag zijn. Niet dat hij nu elke dag zomaar vanuit zichzelf eens lekker een portie fruit gaat eten, maar ons gezamenlijk doel dat hij nu anders tegen fruit aankijkt, het gewoon kan aanraken, er naar kan kijken, zelf schoon kan maken,  het toch blijft proeven en eten is meer dan behaald!  We hebben ervoor gekozen om voor nu alleen het fruit eten als doel te hebben, wie weet komt er een vervolg om ook met de groente aan de slag te gaan”

In verband met de privacy van jonge cliënten is deze recensie anoniem.

Recensie van Janneke Hompe, 18 jaar, die het traject voor selectieve eters heeft doorlopen:

Oke here it go’s mijn mening. Met mij gaat het een stuk beter sinds ik hier aan begonnen ben, ik ben van helemaal niets eten naar van alles proeven en proberen gegaan.  Natuurlijk wel in kleine stapjes maar beter iets dan niets toch? Puur door de gesprekken, ondersteuning, begeleiding en tips. De tip die mij echt heeft geholpen is dat je heel goed op je ademhaling moet letten tijdens het eten, gewoon even diep in en uit ademen en het eten gaat al makkelijker! Dus ik ben zeker blij dat ik hier aan begonnen ben!!